Gruppträning

Aktuella grupper VT 23

Vårens träning är igång med samma grupper och tider som under hösten. Ny omgång startar vecka 11 för SBR-grupperna och Helkroppsträningen.

Rörlighet

Rörlighet är en gruppträning på 30 min med dynamisk och statisk rörlighetsträning för muskler som ofta blir stela, till lugn och skön musik. Övningarna är både stående och på golvet med det mesta går att anpassa även till dig som inte vill jobba på golvet.

Vi kör i Skyttepaviljongen kl 18.00-18.30 och fortsätter varje onsdag t.o.m. 10 maj. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma de gånger du kan och vill. Kom ombytt och ta med inneskor. Matta att låna finns, men ta med egen om du vill och kanske en liten kudde att sitta på eller ha under huvudet. Kostnaden är 400 kr för 8 gånger eller 65 kr per gång. Även klippkort (8 ggr för 520 kr) kan användas. Timmen innan kl 17.00-18.00 är det Öppen träning som ingår i avgiften om du vill. Läs mer på sidan om Öppen träning.

SBR inne

SBR står för Styrka, Balans och Rörlighet. Vi tränar hela kroppen med målet att må bra i vardagen och förebygga skador. Du är välkommen att delta efter förmåga även om du har mindre begränsningar. Vi hjälps åt att hitta lösningar vid behov och du gör bara det som känns bra för dig.

Ny omgång startar vecka 11, den 13 resp. 16 mars. Kostnaden är 800 kr för dig som tränar både måndag och torsdag, 400 kr om du kör en av dagarna. Klippkort (520 kr för 8 ggr) eller 75 kr per gång går också bra. Mattor finns att låna, men behöver du extra stöd för huvudet eller liknande tar du med det själv. Ta även med inneskor. Det finns två grupper både måndag och torsdag, kl 9.10-9.50 och kl 10.00-10.40. Andra gruppen är lite mer anpassad till dig som inte vill göra övningar på golvet, men det går bra att göra anpassningar i båda grupperna. Du anmäler dig till mig på sms eller telefon 070-7530037, antalet platser är begränsat.

Skyttepaviljongen

Helkropp inne

Helkroppsträningen är allsidig träning för hela kroppen för att må bra i vardagen. Träningen är mer utmanande än SBR-grupperna i svårighetsgrad på övningar och tempo, men det går bra att anpassa till din egen förmåga. Vi har stor spridning både i nivå och ålder och både män och kvinnor. Träningen har fokus på övningar för hela kroppen som utmanar styrka, balans, koordination, bålstyrka och puls i ett. Varianter av övningarna gör att du kan välja att smyga dig genom passet eller ge järnet för att ta ut dig ordentligt.

Vi är igång i Skyttepaviljongen på måndagar kl 18.00-19.00. Ny omgång startar vecka 11, den 13 mars. Kostnaden är 400 kr för 8 ggr, reducerat om du startar senare. Alternativen är klippkort (520 kr för 8 ggr) eller engångsträning för 75 kr. Du som inte varit med tidigare anmäler dig till mig på 070-75 300 37.

Om mina grupper

I mina grupper tränar man utifrån sin egen förmåga även när vi tränar i grupp och jag erbjuder därför alltid möjlighet att anpassa övningarna vid behov, både till lättare och svårare nivå. Om övningen är för svår försöker vi hitta ett lättare alternativ och är det för lätt kan man öka belastningen, svårighetsgraden eller intensiteten. Det är också viktigt med en avslappnad, positiv stämning där man gör sitt bästa och kämpar och skrattar tillsammans.

Styrkeövningar är i fokus och vi jobbar mycket i cirkelform. Musik har vi i bakgrunden, men träningen styr inte efter takt och rytm. Däremot fokuserar vi på att utföra övningarna med bra teknik för att få ett effektivt resultat utan skadeproblem.

Nivå

Jag försöker anpassa nivån på passen till de deltagare som anmält sig, men för varje pass anges en ungefärlig nivå.

Lätt: Passar nybörjare och dig som inte vill ha så högt tempo. Om du har skador eller svårt att göra övningar på matta så prata med mig innan du anmäler dig.
Medel: För dig som är skadefri och har viss träningsvana av något slag.
Hög: För dig som är träningsvan, skadefri och vill ha lite extra utmaning.

Anmälan

Du anmäler dig till lediga platser på ttraning@strandberg4.se eller ring eller skicka sms till 070-75 300 37 om du vill vara med. Vi kör normalt 8 gånger per kurs, med två omgångar på våren och två på hösten. De som deltagit i kursen omgången innan har förtur till kommande omgång. Normalt anmäler man sig till en hel omgång i taget, men finns det lediga platser kan man hoppa in på enstaka pass.

Pris

Se resp. grupp. för pris på hela gruppen.
Klippkort för 8 ggr kostar 520 kr.
Engångsträning kostar 75 kr.