Nystart för Helkroppsträningen inne

Imorgon måndag 14 okt är sista utepasset för Helkroppsgruppen. Vi kör i Unos park kl 18. Måndagen efter, den 21 okt, blir det nystart inomhus i Skyttepaviljongen med 8 nya omgångar. Det finns plats både för nya och gamla deltagare.

SBR-grupperna startar också en ny omgång samma vecka och fortsätter förstås inomhus. Plats finns det i nuläget endast i torsdagsgruppen kl 10.10. Den Öppna träningen på måndag f.m. kl 10.15-11.30 är ett alternativ om inte torsdagstiden passar.

Det finns också en Öppen träning på torsdagskvällar kl 18.00-19.00. Ett utmärkt tillfälle att träna på just det du behöver och med personlig tränare tillgänglig vid behov. Läs mer på sidan om den Öppna träningen.

Gruppen Vardagsstyrka ställs tyvärr in pga för få deltagare, men vi siktar i stället in oss på specialgruppen Fokus:balans på onsdagar i november. Tre gånger med kunskap och träning för balansen på olika sätt. Mer information finns på Gruppträningssidan.

Fokus:axlar endast 9 oktober.

Då det inte har varit så många anmälningar kommer gruppen Fokus:axlar endast att genomföras vid ett tillfälle, den 9 oktober. Den 2 och 16 oktober ställs alltså in. Du kan fortfarande anmäla dig till den 9 oktober. Ta chansen att lära dig mer om hur du tränar dina axlar för att förebygga skador och smärtproblem och en bra funktion i vardagen. Det blir teori och praktik integrerat. Om du inte vill delta aktivt går det bra att vara med och titta och lyssna.

Helkroppsträningen i Unos park.

Idag och de följande tre måndagarna är de sista som Helkroppsgruppen kör ute för i år och då återvänder vi till Unos park. Ta med matta för övningar på marken, tillräckligt varma kläder och eventuellt handskar.

Dags att anmäla till Fokus:axlar och Vardagsstyrka

Oktober närmar sig och det innebär att det är dags att anmäla sig till de nya grupperna Vardagsstyrka och Fokus:axlar.

Vardagsstyrka är en bra grupp för dig som vill träna inomhus när det blir mörkare och kallare ute och vill behålla styrkan i kroppen för att kunna utföra vardagsrörelser utan problem. Vi fokuserar på helkroppsrörelser som engagerar de stora muskelgrupperna och kompletterar med stabiliteringsträning för bättre kontroll och skadeförebyggande verkan.

Fokus:axlar är en chans för dig som vill lära dig mer om hur dina axlar fungerar och hur du kan träna dem för att tåla mer och förebygga skador och smärtproblem. Vi rör på oss och provar olika övningar samtidigt som vi lär oss om axeln uppbyggnad och funktion. Vilka muskler brukar vara svaga och vilka behöver mer rörlighet? Vilka övningar är bra och hur kan man lägga upp träningen?

Läs mer om grupperna på Gruppträningssidan. Anmäl dig om du vill vara säker på en plats till ttraning@strandberg4.se, eller via telefon eller sms till 070-7530037.

Helkroppsträningen på Garpedansberget!

Efter två sköna måndagskvällar på Gundelholmen flyttar nu Helkroppsträningen till Garpedansberget i två veckor, den 9 och 16 sep. Vi träffas vid lusthuset på berget kl 18.00. Glöm inte ta med en matta för övningar på marken!

Terminsstart för SBR-grupperna

Nästa vecka startar höstens Styrka-Balans-Rörlighetsgrupper (SBR). Måndagsgruppen och den första torsdagsgruppen är fulla, men de finns fyra platser kvar i torsdagsgruppen som börjar kl 10.10. Vi börjar lugnt och försiktigt, så även nybörjare kan hänga med. För dig som inte kan på torsdagar rekommenderar jag den Öppna träningen på måndagar kl 10.15-11.30, som också börjar nästa vecka och/eller Vardagsstyrka som börjar den 9 oktober.

Helkroppsträningen på Gundelholmen!

Måndag 26 aug och 2 sep är Helkroppsträningen förlagd till Gundelholmen. Alla som vill är välkomna, kl 18.00-19.00. Det är inga problem att hänga på även om man inte varit med de första gångerna. Vi har stor variation i ålder och nivå. Betala per gång eller ett reducerat pris för resten av gångerna. Passa på att träna ute i frisk luft i härlig gemenskap!

Höstens verksamhet!

Nu är höstens verksamhet klar och det går bra att börja anmäla sig. Vi kommer liksom i våras att hålla till i Skyttepaviljongen vid Tjustvallen, förutom Helkroppsgruppen som börjar med 10 pass utomhus innan vi flyttar in.

Helkroppsgruppen och SBR-grupperna har samma dagar och tider som i våras, men det finns också några nya grupper och två pass Öppen träning under hösten. En översikt över höstens verksamhet hittar du här:

Du hittar mer information på Gruppträningssidan resp. sidan för Öppen träning. SBR-grupperna börjar vecka 35.

Den nya gruppen Vardagsstyrka på onsdagseftermiddagar börjar inte förrän 9 oktober. Den har mer fokus på styrketräning än SBR-grupperna, men fortfarande på en lätt nivå som de flesta kan vara med på. Grupperna Fokus: axlar resp. Fokus:balans fokuserar på ett särskilt specialområde, axlar i oktober och balans i november och är bara 3 gånger vardera .

Öppen träning återkommer den här terminen med ett pass på måndag förmiddag och ett på torsdagskvällar. Till dem behövs ingen anmälan, utan du kan komma när du vill träna i din egen takt eller när du behöver ett extrapass. Måndagspasset börjar redan 26 augusti, men torsdagspasset först den 19 september.

Till övriga grupper anmäler du dig till Tove, på sms el. telefon 070-75 300 37 eller via e-post: ttraning@strandberg4.se.

Nystart på gång!

Det börjar bli dags att starta upp träningen igen. Dagträningen börjar med fem öppna pass ute i Unos park under augusti fr.o.m. torsdagen den 8 augusti, och sen ytterligare fyra måndagar och torsdagar kl 9-10. Ett bra sätt att mjukstarta höstens träning. Läs mer på sidan för Öppen träning. Höstens grupper inomhus presenteras sen i mitten av augusti.

Kvällsträningen inleder höstträningen direkt måndagen den 12 augusti med 10 pass Helkroppsträning utomhus, innan vi flyttar in. Vi börjar i Unos park de första gångerna så får vi se sen. Tiden är kl 18-19. Läs mer på gruppträningssidan. I mitten av augusti kommer fler alternativ för höstens träning.

Vi ses!

Nystart i augusti!

Imorgon måndag 17 juni har vi säsongens sista pass innan sommaruppehållet. Det är ett pass kl 9 i Uno park och ett kl 18 på Gundelholmen. Därefter blir det uppehåll till augusti.

Torsdagen den 8 augusti startar Öppna förmiddagspass i Unos park igen. Det blir 5 pass måndagar och torsdagar kl 9-10 t.o.m. den 22 augusti. Ingen anmälan behövs. Du kan betala per gång 60 kr eller 200 kr för alla gångerna eller med klippkort (440 kr för 8 ggr). Förhoppningsvis kan vi därefter starta SBR-passen inomhus igen. Anmälan till höstens SBR-pass öppnar i mitten av augusti.

Kvällspassen startar måndagen den 12 augusti och börjar med 10 ggr utomhus på måndagar kl 18-19 i Unos park till att börja med och senare även på andra platser vi kommer överens om. Ingen anmälan behövs. Du kan betala per gång eller 500 kr för alla 10 gångerna, eller med klippkort (440 kr för 8 ggr). Efter de 10 gångerna räknar vi med att fortsätta inomhus. Preliminärt kommer vi även ha ett Öppet pass på kvällstid under hösten. Mer information kommer i mitten av augusti.

Läs mer på Gruppträningssidan och under Öppen träning.