Gruppträning

Aktuella grupper VT 24 utomhus

I maj och juni blir det utomhusträning! Helkroppsträningen startar redan den 29 april och SBR veckan därpå den 6 maj. Det blir träning på måndagar t.o.m. midsommarveckan, dvs den 17 juni.

Helkroppsträning

Helkroppsträningen är allsidig träning för hela kroppen för att må bra i vardagen. Träningen är mer utmanande än SBR-grupperna i svårighetsgrad på övningar och tempo, men det går bra att anpassa till din egen förmåga. Vi har stor spridning både i nivå och ålder och både män och kvinnor. Träningen har fokus på övningar för hela kroppen som utmanar styrka, balans, koordination, bålstyrka och puls i ett. Varianter av övningarna gör att du kan välja att smyga dig genom passet eller ge järnet för att ta ut dig ordentligt.

Vi kör utomhus på olika platser på måndagar kl 18.00-19.00. Kostnaden är 480 kr för 8 ggr, reducerat om du startar senare. Vi startar den 29 april på Garpedansberget vid lusthuset. Hör av dig om du vill veta var vi håller till framöver. Alternativen är klippkort (560 kr för 8 ggr) eller engångsträning för 90 kr. Ta med egen matta för övningar på marken! Du som inte varit med tidigare anmäler dig till mig på 070-75 300 37.

SBR

SBR står för Styrka, Balans och Rörlighet. Vi tränar hela kroppen med målet att må bra i vardagen och förebygga skador. Du är välkommen att delta efter förmåga även om du har mindre begränsningar. Vi hjälps åt att hitta lösningar vid behov och du gör bara det som känns bra för dig.

Vi kör utomhusträningen på måndagar i Unos park med start den 6 maj. Då kör vi enbart kl 9.00. Efter två veckors uppehåll kör vi sen både kl 9.00 och 10.00 från den 27 maj till den 17 juni. Ta med egen matta om du kan göra övningar på marken. Gruppen kl 10 är lite mer anpassad till dig som inte vill göra övningar på marken, men det går bra att göra anpassningar i båda grupperna. Kostnaden är 300 kr för alla fem gångerna. Börjar du 27 maj blir det 240 kr. Andra alternativ är klippkort (560 kr för 8 ggr) eller 90 kr per gång. Anmäl dig till mig på 070-75 300 37.

Rörlighet

Rörlighetsträningen är avslutad för säsongen!

Rörlighet är en gruppträning på 30 min med dynamisk och statisk rörlighetsträning för muskler som ofta blir stela, till lugn och skön musik. Övningarna är både stående och på golvet med det mesta går att anpassa även till dig som inte vill jobba på golvet.

Rörlighetsträningen i Skyttepaviljongen på onsdagar kl 18.00-18.30. Du behöver inte anmäla dig utan kan komma de gånger du kan och vill. Kom ombytt och ta med inneskor. Matta att låna finns, men ta med egen om du vill och kanske en liten kudde att sitta på eller ha under huvudet. Säsongen sista gång är den 24 april. Ingen träning den 27 mars. Kostnaden är 480 kr för 8 gånger i följd eller 75 kr per gång. Även klippkort (8 ggr för 560 kr) kan användas. Timmen innan kl 17.15-18.00 är det Öppen träning som ingår i avgiften om du vill. Läs mer på sidan om Öppen träning.

Om mina grupper

I mina grupper tränar man utifrån sin egen förmåga även när vi tränar i grupp och jag erbjuder därför alltid möjlighet att anpassa övningarna vid behov, både till lättare och svårare nivå. Om övningen är för svår försöker vi hitta ett lättare alternativ och är det för lätt kan man öka belastningen, svårighetsgraden eller intensiteten. Det är också viktigt med en avslappnad, positiv stämning där man gör sitt bästa och kämpar och skrattar tillsammans.

Styrkeövningar är i fokus och vi jobbar mycket i cirkelform. Musik har vi i bakgrunden, men träningen styr inte efter takt och rytm. Däremot fokuserar vi på att utföra övningarna med bra teknik för att få ett effektivt resultat utan skadeproblem.

Nivå

Jag försöker anpassa nivån på passen till de deltagare som anmält sig, men för varje pass anges en ungefärlig nivå.

Lätt: Passar nybörjare och dig som inte vill ha så högt tempo. Om du har skador eller svårt att göra övningar på matta så prata med mig innan du anmäler dig.
Medel: För dig som är skadefri och har viss träningsvana av något slag.
Hög: För dig som är träningsvan, skadefri och vill ha lite extra utmaning.

Anmälan

Du anmäler dig till lediga platser på ttraning@strandberg4.se eller ring eller skicka sms till 070-75 300 37 om du vill vara med. Vi kör normalt 8 gånger per kurs, med två omgångar på våren och två på hösten. De som deltagit i kursen omgången innan har förtur till kommande omgång. Normalt anmäler man sig till en hel omgång i taget, men finns det lediga platser kan man hoppa in på enstaka pass.

Pris

Normalt är det 8 ggr per omgång för 480 kr om du betalar för hela omgången vid ett tillfälle. I annat fall se resp. grupp för prisinfo. Reducerat pris om du börjar senare.
Klippkort för 8 ggr kostar 560 kr.
Engångsträning kostar 90 kr.