För dig som hör till gruppen 70+

Folkhälsomyndigheten rekommenderar nu att personer som är äldre än 70 år begränsar sina sociala kontakter under de närmaste veckorna. Det innebär att ni som känner att ni tillhör denna grupp inte bör delta i gruppträningarna. Då detta kan komma att gälla under mycket lång tid, veckor och även månader, rekommenderar jag er att ha en plan för hur ni ska bibehålla er uthållighet, styrka och rörlighet. Det är lätt att bli passiv och stillasittande när man är isolerad och då tappar man sina fysiska förmågor fort. Ni som vill ha ett träningspass att köra hemma kontaktar mig, helst via sms, så ska vi lösa det. Första passet beräknas vara klart till torsdag e.m. den 19 mars. För er som betalt för den här gruppomgången ingår den här ersättningsservicen. Ni som har klippkort kan använda dem.

Ni kan förbereda er genom att se över era möjligheter till träningsredskap. Det behövs ett fritt utrymme på golvet och en träningsmatta av något slag. Har ni någon mindre hantel av något slag är det bra. Man kan också fylla de minsta PET-flaskorna med vatten eller sand. En väska eller kasse med tung packning av något slag kan ersätta en kettelbell. Ett gummiband av något slag är väldigt bra att ha, antingen den längre varianten med handtag eller ett miniband. En mjuk kudde som man kan lägga på golvet kan ersätta en balansplatta eller balanskudde.

Jag återkommer med instruktioner till er som anmäler intresse för hemmaträning.